Четвер, 12 Грудень 2019

«Театральна осінь–2019»

Опублiковано: Четвер, 31 Жовтень 2019 12:21

Знову Прилуки зустрічають гостей, спалахують вогні рампи, звучать дивні звуки мелодій, сльозами радості і захоплення наповнюються очі акторів, глядацька зала вибухає оплесками, адже наше місто, з 24 по 27 жовтня зустрічає Всеукраїнський відкритий фестиваль театрального мистецтва «Театральна осінь–2019».

Цього року в місто над Удаєм, презентувати своє театральне мистецтво, завітали 9 команд-учасників із Запорізької, Сумської, Чернігівської та Волинської областей, а ще протягом чотирьох фестивальних днів всі охочі мали можливість відвідувати майстер класи від членів журі.

Учасників фестивалю очолювало висококваліфіковане журі:

- провідний методист театрального жанру Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, заслужений працівник культури України, член Національної Спілки театральних діячів Тетяна Скубченко,

- завідувач кафедри режисури естради, театралізованих видовищ та цирку і актора театру Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв Руслан Никоненко,

- провідний майстер сцени,актриса Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім.Т.ГШевченка, заслужена артистка України Антоніна Баглій,

- український актор та режисер, кавалер орденів слави і милосердя, народний артист України, голова журі Володимир Талашко.

Лауреати фестивалю:

Номінація «Дебют» – Дитяча театральна студія «DRAMA KIDS» (м.Путивль), режисер Анна Федорова.

Номінація «За творчий пошук» – Аматорський драматичний колектив «Водевіль» (м.Ямпіль), режисер Олександр Кузьменко.

Номінація «Мистецька надія» – Театр-Студія «МИ» - вистава «Пітер Пен на межі між дитинством (м.Конотоп), режисер Марина Люшина.

Номінація «Оригінальне вирішення вистави» – шкільний театр «Вогні рампи» ЗОШ № 30 (м.Чернігів), режисер Ксенія Буштрук, художній керівник Лариса Кирюша.

Номінація «Краще втілення соціальної тематики» – Театр - Студія «МИ» - вистава – виклик «…Забуті янголами!».

Номінація «Краща вистава сучасної тематики» – народний аматорський театр «Рампа» (МБК м.Прилуки), режисер заслужений працівник культури України Анатолій Кизим.

Номінація «Краще сценографічне рішення вистави» – Народний театр МБК «Зоряний» (м.Конотоп), керівник Людмила Фесенко, режисер Олександр Фесенко.

Номінація «Приз глядацьких симпатій» – Зразковий самодіяльний музичний театр «Парадокс» (МБК м.Прилуки), режисер Ярослава Борисенко.

Номінація «Краща режисура» – Театральна майстерня «Догори Дриґом» (м.Луцьк), керівник Павло Порицький, режисер Руслана Порицька.

Номінація «Краща чоловіча роль ІІ плану» – Володимир Борошнев за роль Півня у виставі «Дуже проста історія».

Номінація «Краща жіноча роль» – Оксана Харченко за роль Дівчинки у виставі «Дівчинка із сірниками».

Приз За краще втілення образу Королеви у виставі «12 місяців» – Царикова Катерина.

Спеціальний приз від журі фестивалю – Русанова Поліна, роль Янгола у виставі «Забуті янголами».

Приз від журі фестивалю за роль Боровика у виставі «Пригоди Сироїжки» – Клименко Євгенія.

Призовий сертифікат Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва на участь у майстер класі з сучасних технологій в режисурі естради, театралізованих видовищ та цирку – режисер народного театру МБК «Зоряний» Олександр Фесенко.

Гран Прі фестивалю – Театральна майстерня «Догори Дриґом» (м.Луцьк), керівник Павло Порицький, режисер Руслана Порицька.

На гала-концерті лауреати були нагороджені дипломами, цінними та пам’ятними подарунками та щирими оплесками глядачів.

Радаєва Ольга,
організатор культурно-дозвіллєвої діяльності
Прилуцького міського Будинку культури

МБК Прилуки

Міський Будинок культури є культурно-просвітницьким центром, який проводить просвітницьку діяльність з метою збагачення духовності українського народу, збереження і розвитку народної аматорської творчості, задоволення культурних потреб та організацію відпочинку населення Прилуки.

Розсилка сайту

Підписуйтесь на нашу розсилку і отримуйте останні новини про наше життя і діяльність!

Ми не розсилаємо спам!